Geluidsset van wijkplatform Hoogenhof

De geschiedenis

De geluidsset van wijkplatform is aangeschaft toen de pot voor de vrijwillige bijdrage tijdens het schaatsfestijn begin 2009 rap werd gevuld door enthousiaste wijkbewoners: het schaatsen was een groot succes en alles wat er door vrijwilligers omheen was georganiseerd zoals gratis koek en zopie (met dank aan Plus), lichtmasten en muziek werd op die manier door de grote en kleine mensen uit de wijk gewaardeerd. Toen beschikten we nog niet over een eigen PA systeem. Aangezien er een behoorlijk bedrag bij elkaar was gesprokkeld werd besloten tot de aanschaf van een eigen geluidsset: met geld van het wijkplatform en geld dat was opgehaald met het schaatsfestijn.

Het PA systeem wordt op dit moment regelmatig ingezet bij activiteiten van wijkplatform Hoogenhof, maar inmiddels is bij veel bewoners van de Hoogenhof bekend dat de geluidsset ook gratis kan worden geleend. Er zijn zelfs straten in Hoogenhof die zo ook op het idee kwamen om een straatfeest te organiseren. Zo draagt het uitleensysteem bij aan meer saamhorigheid in de wijk.

De apparatuur

Wijkplatform Hoogenhof beschikt over een zeer krachtige geluidsset. De hoofdcomponenten zijn:

 1. twee JBL JRX 125 passieve fullrange luidsprekers a 500 watt
 2. een DAP Palladium P-2000 Vintage versterker 
 3. een Behringer XENYX X1204USB PA en studio mixer

Verder hebben we nog een aantal microfoons waaronder een goede draadloze en alle bekabeling om de set werkend te krijgen. Al het materiaal zit netjes in professionele flightcases waardoor het goed is beschermd tijdens transport en stofvrij kan worden opgeslagen. Voor transport hebben we een goede steekwagen tot onze beschikking.

Dat lenen, hoe gaat het in zijn werk

Geluidsapparatuur is erg kostbaar en we zijn er dus heel zuinig op. De beheerder draagt zorg voor de spullen en regelt het uitlenen. Daartoe zijn wat regeltjes opgesteld. In het kort:

 • U moet lid zijn van het wijkplatform (verder zonder verplichtingen)
 • De geluidsset is niet voor commercieel gebruik
 • De geluidsset mag niet buiten de wijk Hoogenhof gebracht worden
 • U reserveert de gewenste periode voor gebruik van de geluidsset
 • U dient zich te identificeren bij het ophalen van de spullen
 • U dient een borg achter te laten
 • U dient een gebruiksovereenkomst te tekenen
 • U dient zelf eventueel van toepassing zijnde Buma/Stemra betalingsverplichtingen gerelateerd aan het gebruik van de geluidsset voor uw rekening te nemen

Kern van die bruikleenovereenkomst is: zorgzaam omgaan met de spullen en de verplichting eventuele schade te melden. De mogelijkheid bestaat dat je (een deel van je) borg kwijt bent. De set wordt namelijk gecontroleerd bij uitgifte in bijzijn van de gebruiker en bij inname. Interesse? Al lid? Vul het reserveringsformulier in.